MOBILE-HOMES PORT GRIMAUD

foto's en bezienswaardigheden

SAINTE-MAXIME

Sainte-Maxime is een gemeente in Zuid-Frankrijk, gelegen in het departement Var, aan de Franse Riviera. De inwoners worden Maximois genoemd. Het stadje ligt aan de noordkant van de Golf van St.Tropez en wordt door de beboste heuvels beschermd tegen de mistral. De mistral is een koude wind, die bij de Romeinen zoveel ontzag afdwong dat ze hem "magistralis" (meesterlijk) noemden. De haven ligt aan de Place du 15-Août-1944 (bevrijdingsdag van Ste-Maxime). Langs de kust loopt een prachtige met platanen omzoomde boulevard. De oude stad is gesitueerd rond de kleine haven in het zuidwestelijk stadsdeel. Daar staat de 18e-eeuwse kerk met een prachtig marmeren altaar. Vanaf het oude seinhuis ten noorden van het centrum heeft u een mooi uitzicht over de stad en haar omgeving. De tuinen en parken van de stad zijn overvloedig beplant met eucalyptussen, palmen, oleanders en mimosa's. Het mooiste park ligt buiten de stad; Parc de St. Donat op tien kilometer ten noorden van Ste Maxime. Hier bevindt zich ook het Musée du Phonographe et de la Musique Mecanique. Er zijn meer dan driehonderd muziekinstrumenten en muziek voortbrengende apparaten tentoongesteld. Leuk voor de kinderen is om ook een bezoekje te brengen aan aqualand. Informatie te vinden op www.aqualand.fr


Vakantiepark Prairies de la Mer

Vakantiepark"Les Prairies de la Mer" in Port Grimaud is een bruisende camping, direct gelegen aan het prachtige zandstrand in de baai van Saint-Tropez. Het speels opgezette Port Grimaud met z'n jachthavens, winkels, bars en restaurants ligt om de hoek.

Voor de sportieve gast is er o.a. beachvolleybal, een hardloopparcours en je kunt een balletje slaan op de tennisbaan. Ook is het mogelijk om fietsen te huren waarmee je de bijzondere omgeving kunt verkennen. Uiteraard is het mogelijk om verschillende watersporten zoals zeilen, waterskiën, duiken en waterfietsen te beoefenen.

Op de camping vind je een restaurant, supermarkt en een bakker. Vergeet niet om ook een keer een drankje te drinken op het terras bij het strand en te genieten van het mooie uitzicht!

In het hoogseizoen is er overdag en 's avonds een uitgebreid en professioneel animatieprogramma. Ook is er een miniclub en een juniorclub. Geregeld komt er een circus of een poppentheater langs op de camping en is er een Provençaalse markt. Via de camping kun je allerlei excursies boeken, ook per boot.

De camping ligt tussen de doorgaande weg en de zee; je hoeft dus geen weg over te steken om bij het strand te komen. Het oude plaatsje Grimaud ligt op ca. 4 km; Sainte-Maxime op ca. 5 km en Saint-Tropez op ca. 10 km.SAINT-TROPEZ

De accommodatie ligt aan de kust en u verblijft er op 6 km van Saint-Tropez, de stad die mede door de aanwezigheid van Brigitte Bardot beroemd werd. Het is een geweldige plaats om mensen te kijken. Het vissersdorpje heeft ook een rijk verleden, de citadel en de kleine musea in het dorpje zijn zeker een bezoekje waard. Saint-Tropez is ook per boot vanuit Port Grimaud bereikbaar. Voor de kinderen een ware happening.

PORT GRIMAUD

Port Grimaud is de voorhaven en badplaats van het franse vestingstadje Grimaud in het departement Var. Het werd opgericht in 1964 en gebouwd op lagunes en drooggelegde moerassen, dankzij kapitaal van kapitaalkrachtigen. Port Grimaud lijkt een tweede Venetie. Het stadje is verbonden met kanalen en bruggetjes. Overdag is er vaak markt en er zijn veel terrasjes en restaurants om gezellig te eten en te drinken.